Rólam

Kisgyermekkori emlékeim alapján mindig gyermekorvos szerettem volna lenni, annak ellenére is, hogy családi környezetemben orvos nem volt. Kezdetben a játék babák voltak a betegeim. 1989-ben végeztem a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán.

kataback

Akkor nehéz volt gyermekgyógyászati álláshoz jutni. 8 hónapi álláskeresés után a váci kórház Intenzív osztályán kezdtem el megtanulni a kritikus állapotú betegek ellátását, melyet néhány évvel később a Szt. János Kórház Intenzív osztályán folytattam, ahol a gyermekgyógyászathoz is közelebb kerültem. 1998-ban megszereztem az aneszteziológia- és intenzív terápiás szakvizsgát. A következő 6,5 évben a Szt. László kórház Gyermekintenzív Osztályán dolgoztam, sok hasznos, a háziorvosi munkámban is kiválóan alkalmazható gyakorlati- és elméleti tudásra tettem szert, 2004-ben csecsemő-, és gyermekgyógyász szakorvos lettem.

Munkám mellett különböző profilú gyermekgyógyászati továbbképzéseken, konferenciákon is részt veszek, több szakmai lapot olvasok. A mindennapi gyógyítás során a legfontosabb számomra az egészségmegőrzés (prevenció), ezért igen nagy figyelmet fordítok a védőoltásokra, a gyermekek egészséges táplálására (már csecsemőkortól kezdve) és a mozgásra is.

Dr. Kahulits Katalin